SOSYETE AŞURESİ
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 5 tane kuru incir
- 5 tane kuru kayısı
- 5 tane hurma
- 1 tane muz
- yarım çay bardağı kuru üzüm
- yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
üzerini süslemek için:
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 15-20 tane fındık
YAPILIŞI
Kuru incir, kuru kayısı, hurma, kuru üzüm ve kuş üzümü: sıcak suda 15 dakika bekletildikten sonra, (suyu süzülerek), minik minik doğranır...başka bir tencerede: 1 litre süt, 4 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı, (çırpma teliyle devamlı karıştırılarak) katılaşıncaya kadar pişirilir ve içine: 1 çay bardağı fındık kırığı, 1 portakal kabuğu rendesi,1 tane doğranmış muz ve (ilk başta minik minik doğradığımız kuru meyveler) ilâve edilerek, karıştırılır... ıslatılmış kek kalıbına dökülerek, buzdolabında 5-6 saat beklettikten sonra ters çevrilerek servis yapılır...Âfiyet olsun
NOT
Bu tatlıyı akşamdan yapıp buzdolabında bekletirseniz, şekli hiç bozulmadan kalıptan daha rahat çıkarabilirsiniz