24 Ocak 2016 Pazar

KIR PİDESİ

                                             

                                                           



                                                                             
                                         

                      KIR PİDESİ

                   MALZEMELER
●4,5 su bardağı un
●1,5 su bardağı ılık su
●1 paket instant maya
●1 çay kaşığı tuz
●1 tatlı kaşığı toz şeker
●1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

                   İÇ HARCI
●3 tane büyük patates
●1 tane kuru soğan
●5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
●yarım yemek kaşığı salça
●1 çay kaşığı tuz
●1 çay kaşığı karabiber
●1 tatlı kaşığı kuru nane
●1 çay kaşığı pul biber
                   
                   YAPILIŞI
       Önce iç harcımızı hazırlayalım: Soğan küp küp doğranır ve az yağda kavrulur, salça ilave edilir...Patatesler haşlanır ve rendelenir, soğanlı salçaya katılarak, 2-3 dakika daha kavrulur... ocaktan alınır, tuz ve baharatlar eklenerek, bir kenarda soğumaya bırakılır...iç harcımız soğurken: hamur yoğrulur, üzeri örtülerek 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)...mayalanan hamur 9-10 parçaya bölünerek, (şekildeki gibi) uzunca açılır ve hazırladığımız iç harcı koyulur, kapatılır ve tepsiye alınır...tepsinin üzerine tekrar poşet geçirilerek, 1 saat daha dinlendirilir (yani mayalandırılır)... kabaran pidelerimizin üzerine zeytinyağı sürülerek, (önceden ısıtılmış) 180°derece fırında yarım saat pişirilir...Âfiyet olsun

                     NOT
    Fırından çıktıktan sonra, tepsimizin üzerine başka bir tepsiyi (15-20 dakika kadar daha) kapatırsak, pidelerimiz daha yumuşak olur


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.