24 Ekim 2014 Cuma

LAVAŞ


video
     
                        LAVAŞ

                      MALZEMELER
●4,5 su bardağı un
●1,5 su bardağı ılık su
●2 yemek kaşığı zeytinyağı
●1 tatlı kaşığı şeker
●1 çay kaşığı tuz
●1 paket instant maya

                      YAPILIŞI
        Hamur yoğrulur... 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)... mandalina büyüklüğünde 15 beze yapılır... bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır... hafif yağlanmış tavaya, ilk açtığımız hamur koyulur ve alt tarafı kızarana kadar pişirilir... sonra kızaran hamur ters çevrilir ve diğer açtığımız hamur, tavadaki hamurun üzerine yerleştirilir... ve yine tekrar altı kızaran (çift) hamur ters çevrilir ve (en üstteki hamurun) üzeri çok azıcık yağlanır... bu işlem,  tavadaki lavaşlarımız 7-8 tane üstüste birikene kadar tekrarlanır... bir tarafı pişmiyor gibi gelebilir size ama hiç merak etmeyin, lavaşlarımız zaten incecik olduğu için tam kıvamında pişiyor...Âfiyet olsun      
                           

14 yorum:

  1. ellerine saglık maya yok degilmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim 1 paket instant maya var.... iyi ki hatırlattınız....yorumlarınız benim için çok değerli

      Sil
    2. teşekkürler :) safiye acar tok bende maya yok diye yazmıştım demek varmış

      Sil
    3. Maya var Safiye hanımcığım.... netteki bir geçikmeden dolayı gözümden kaçmış.... hatırlatığınız için teşekkür ederim

      Sil
  2. ellerine sağlık selmacım bu şekilde pişirme ilginç geldi dediğin gibi sanki pişmiyecekmiş gibi düşündüm ama yanılmışım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım... Susam Corekotucum

      Sil
  3. Elinize sağlık Selma hanımcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sema hanımcığım .... teşekkür ederim

      Sil
  4. bunu ilk firsatta denicem insallah Ellerinize saglik Selma hanimcim:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık bende yapıyorum ama bu pişirme şekli değişik...

    YanıtlaSil
  6. eline sağlıkkkkk
    evgiler hemşerim

    YanıtlaSil
  7. HerRenkcom Mutfağı
    Hayırlı sabahlar :) Lavaş pişirme yönteminiz değişik ve pratik olmuş. Elllerine sağlık Selma'nın Organik Mutfağı :)

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.